Bachvirág terápia
A természet erejével

MENÜ

Bach-virág terápia

A mai emberek nagy része a természettől eltávolodva él, nem csak fizikailag, hanem szellemileg is. Az 1930-as években dr. Edward Bach angol orvos alkotta meg azt a virágesszenciákon alapuló rendszert, amit később róla neveztek el. Ő olyan gyógymódot keresett, ami szelíd, nincsenek mellékhatásai, önmagunk gyógyítására is használhatjuk. Célja és jelszava az egyszerűség volt, ezt tükrözi az esszenciák előállításának és alkalmazásának módja is.

Dr. Bach szerint „A betegség nem kegyetlenség, nem is büntetés, hanem egyfajta korrekció. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra, hogy visszatartson a nagyobb tévedések elkövetésétől, megakadályozza, hogy további kárt okozzunk, és visszavezessen az igazság és fény útjára, amelyről soha nem kellett volna letérnünk.”

Dr. Bach esszenciái között nem a közismert gyógynövényeket találjuk, melyek ismertek és elfogadottak a mindennapokban. Ezek csak a fizikai tünetekre hatnak, míg a Bach-virágterápiában használt növények mélyebbre hatolnak, a betegség lelki okát szüntetik meg.

Akik kételkednek a természet vagy az esszenciák erejében, gondoljanak csak arra, hogy tavasszal és nyáron mennyivel energikusabbak, lendületesebbek, jobb kedvűek vagyunk. Ez nemcsak a több napsütésnek, hanem a számtalan növénynek köszönhető, melyek ilyenkor hozzák virágaikat, illatuk, rezgésük betölti a levegőt.

A Bach-virágterápia 38 növényi esszenciával dolgozik. Az esszenciákban megőrzött rezgések a természet erejével segítenek bennünket, hogy visszanyerjük, helyreállítsuk a megbomlott lelki egyensúlyunkat. Fontos, hogy ebben a folyamatban a páciens közreműködésére is szükség van.

A negatív gondolatok, magatartásminták elengedésével harmóniában élhetünk, ellenállóak leszünk a betegségekkel szemben. Pozitív életszemlélettel sokkal több energiánk marad a napi feladatokra, vágyaink, kitűzött céljaink megvalósítására.

 

Asztali nézet