Bachvirág terápia
A természet erejével

MENÜ

 

A terápia folyamata

 

Az esszenciák kiválasztása

A keverékbe kerülő esszenciákat kb. egyórás, irányított beszélgetés során választjuk ki. Feltárjuk azokat a lelki okokat, melyek súlyosabb esetben már a betegség kialakulásához vezettek, illetve azokat a pontokat, ahol a lelki egyensúlyunk megbillent. Minél őszintébben néz szembe a páciens önmagával, annál biztosabb, hogy a megfelelő keveréket tudjuk összeállítani.

Kérés esetén a születési dátumból számmisztikai elemzést készítek, mely bevezeti a beszélgetést, feltérképezi a születésünk pillanatában kapott energiákat, lehetőségeinket.

A beszélgetés végén összegezzük a felmerült problémákat, súlyozzuk azokat, így választva ki azt az 5 növényt (az első keverékbe néha több), melyek a keverékbe bekerülnek.

 

Adagolás

Használata végtelenül egyszerű, általában naponta 2x5 csepp, cseppentővel nyelvünk alá csepegtetve.

Érzékenyebb pácienseknél alacsonyabb cseppszámmal kezdünk, fokozatosan növelve azt, ezért a beszélgetés során javasolt adagolást tartsuk be.

Figyeljünk arra, hogy ne érjünk a cseppentő üveg részéhez, mert szánkból bekerülő baktériumok a keveréket zavarossá tehetik. Ha ilyet tapasztalunk, kérjünk új keveréket.

 

Előfordulhat olyan is, hogy úgy érezzük, gyakrabban szeretnénk bevenni a cseppet. Bátran megtehetjük, mivel semmilyen mellékhatása nincs.

 

Melyek a legjobb időpontok a bevételre?

Reggel és este, evés előtt 15 perccel, vagy evés után 1 órával, így tudja legjobban kifejteni hatását.

 

Összeférhetőség más gyógyszerekkel

A tapasztalat azt mutatja, hogy a természetgyógyászati és hagyományos orvosi terápiák a Bach-cseppek szedése mellett hatékonyabbak. A homeopátiás szerek egy része viszont hasonlóan magas rezgésszámmal rendelkezik, mint a Bach virágok, ezért ezek együttes szedése nem javasolt. A homeopátiás szerek szedéséről a terapeutát mindenképpen tájékoztatni kell.

 

Hatások

Hosszan tartó válság, betegség esetén két féle reakcióminta figyelhető meg a cseppek hatására:

Kezdet – felfelé tartó tendenciával:

Már rögtön az első keverék bevétele után pozitív változásokat érzünk, mintegy kivetítve azt, hogy milyenek is lehetnénk valójában. Kb. 3 hét múlva egy erősen ingadozó fázis következik, ilyenkor megy végbe a negatív lelki reakcióminták felülvizsgálata. Ezeket az ingadozásokat egyre tudatosabban éljük át, végül a közérzet pozitív szinten stabilizálódik.

 

Kezdet - lefelé tartó tendenciával:

Az első bevétel után úgy érezzük, most még rosszabb minden. Felszínre törnek azok a problémák, melyeket a tudatalattiba próbáltunk száműzni, hogy felismerjük, feldolgozzuk ezeket. Ez a negatív állapot többnyire csak néhány napig tart, utána nemritkán váratlanul pozitívvá válik. Egy kis ideig még hullámszerű ingadozások jelentkezhetnek, míg a stabilizálódás be nem következik.

 

Enyhébb esetekben a javulás, gyógyulás sokszor szinte észrevétlen marad, csak akkor döbbenünk rá a változásra, mikor konkrét kérdéseket teszünk fel pl. egy következő terápiás beszélgetés során az adott lelkiállapottal kapcsolatban, vagy saját magunknak tűnik fel egy szituációban, hogy másképp reagálunk, mint a cseppek szedése előtt.

 

Gyógyulás ideje

Akut lelki válság esetén gyorsan érezhető a Bach-virágok hatása. Betegségeknél a  gyógyulás ideje függ attól, milyen régóta szenvedünk az adott betegségben. A páciens tudatossága, a megerősítések gyakori ismétlése mind gyorsítják a folyamatot.

 

Kik szedhetik?

Minden korosztály korlátozás nélkül használhatja, a cseppek gyerekek, állatok, növények kezelésében is sikeresen alkalmazhatók.

 

Hol tároljuk a cseppeket?

A cseppeket lehetőleg mobiltelefontól, elektromos eszközöktől, vezetékektől távol tartsuk.

 

Egyéb alkalmazások

A cseppek használhatók borogatásként, fürdővízhez hozzáadva, vagy a levegőben szétpermetezve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Asztali nézet